Альтернативні способи приготувати їжу: лайфхак на випадок відключень газу та електрики

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Українцям потрібно бути готовими до відключень електрики та газу. Заздалегідь необхідно подбати про запаси води, додаткових зарядних пристроїв та теплого одягу .

Також важливо знати і вміти приготувати та розігріти їжу без використання газових та електричних пристроїв. Що може знадобитися у пригоді на такі випадки, розповідає visitukraine.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Альтернативні способи приготувати їжу: лайфхак на випадок відключень газу та електрики - фото №1

Повноцінне харчування додає сили, живить організм і є додатковим джерелом тепла, щоб не замерзнути. Якщо можливості готувати немає, то запасіться продуктами, які не псуються. Зробіть запас консервів, горішків, сала, меду, насіння соняшника, енергетичних батончиків та сухофруктів.

Для приготування їжі можна використати:

  • Використовуйте газовий пальник. Це компактний прилад, який працює на газовому балоні. Ви можете купити його в магазинах туристичного спорядження або в Інтернеті. Ви можете використовувати пальник для кип’ятіння води, приготування каші, супу, яєчні та інших простих страв. Однак, ви повинні дотримуватися правил безпеки і не використовувати пальник у закритих приміщеннях, щоб не спричинити пожежі або отруєння. Туристи радять використовувати посуд з маленьким об'ємом і тонкими стінками.

  • Свічки. Ви можете розігріти їжу на свічках, якщо у вас є каструля з низькими стінками, решітка для гриля і металева ємність. Ви повинні поставити кілька свічок на дно каструлі, а потім поставити решітку з ємністю з їжею. Цей спосіб може бути довгим, але ви зможете розігріти воду, суп, кашу або яєчню. Ви також повинні бути обережні з вогнем і не залишати свічки без нагляду.

  • Спиртові таблетки. Це ще один спосіб розігріти їжу за допомогою саморобного пальника. Вам потрібно мати таблетки сухого спирту, невелику миску, консервну банку з низькими стінками і фольгу. Ви повинні викласти сухий спирт на дно банки, а потім поставити миску з їжею на банку. На дно миски не забудьте покласти шматок фольги. Сухий спирт потрібно запалити і чекати, поки їжа розігріється.

  • Набір для фондю. Якщо у вас є набір для фондю, ви можете використовувати його для розігрівання або кип’ятіння води, супу або інших рідин. Найкраще використовувати набори з паливною пастою або метиловим спиртом, оскільки вони швидше нагрівають рідину.

  • Пакети для розігріву їжі. Це спеціальні пакети, які можна купити в магазинах або в Інтернеті. Вони містять їжу в упаковці, яку потрібно залити трохи води і зачекати, поки їжа розігріється. Є одноразові та багаторазові пакети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно приготувати бенкет для багатьох людей не вийде. Але це допоможе не лишатися голодним. Для різноманітності використовуйте консерви та сублімовані продукти.