Пояснюємо, що означають ці дивні котячі звички. Ви будете здивовані!

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, як доглядати за шерстю кота , який сильно линяє. Тепер же пропонуємо розібратися у дивній поведінці пухнастика, з якою періодично стикається кожен власник. Детальніше про це - у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Поведінка котів, яка може здаватися нам дивною, насправді ж продиктована їхніми інстинктами. Про 5 звичок та причин, які спровокували їх появу, пише 24 Канал.

  • Топтання лапками повертає котиків у дитинство, коли потрібно було стимулювати вироблення молока у матері-кішки, потираючи її живіт. Тож, якщо ваш улюбленець почав робити вам “масаж”, знайте, що у такий спосіб він бажає висловити щастя, знайти розраду чи помітити вас своїм запахом.

  • Намагання втиснутись у тісні місця . Достатньо поставити якусь коробку на підлогу, як пухнастик відразу ж намагатиметься в неї залізти. Це все тому, що перебування у замкнутому просторі дарує улюбленцю відчуття безпеки та комфорту, яких він потребує.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Раптовий кусь під час погладжування тварини насправді ж ні що інше, як котячий спосіб виразити симпатію! Просто улюбленець не розуміє, що його гострі кігті та зуби можуть приносити вам біль. Але якщо кіт кусає надто сильно, то, швидше за все, йому набридли ваші обійми чи носіння на руках.

  • Схильність швидко кидатися з одного кутка в інший пояснюється винятковими сенсорними здібностями котиків. Підвищений слух і зір, які вони мають, дозволяють тваринам виявляти непомітні подразники, невідомі для їхніх супутників-людей. Саме це спонукає улюбленця швидко кидатися у розвідку.

  • Кіт лягає на все, що власник тримає у руках . Це пов’язано з заспокійливим ароматом улюбленої людини - ці предмети стають для котиків безпечним притулком. Також тварини таким чином позначають книги чи комп’ютери своїм запахом, щоб відстояти своє територіальне домінування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чим небезпечна нудьга у котів. Дізнайтеся, чому тварина безупинно вилизується і які можуть бути наслідки - у цій статті .

Фото: freepik.com