Не впадайте у паніку. З чого почати пошуки загубленого улюбленця

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, як полегшити улюбленцю проходження такого складного періоду, як блекаут. Зараз пропонуємо затронути не менш важливу тему - зникнення улюбленця з поля зору. Так, навіть найпильніші власники тварин можуть зіткнутися з такою проблемою під час вигулу. Як варто діяти в такій ситуації - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Експерти українського бренду Club 4 Paws зазначають , що для того, аби песик загубився, достатньо всього кількох секунд. Причин, з яких тварина може зникнути з поля зору, безліч: почула цікавий запах чи звук, помітила щось чи злякалась. Задача власника - не впадати у відчай і відразу розпочинати пошуки.

Як діяти у випадку загублення собаки

► Не відкладайте пошуки. Відразу ж починайте обходити чи об'їжджати околиці. Зазвичай тварини не тікають занадто далеко і ховаються у кущах, під лавками чи піддашками. Водночас час від часу вигукуйте кличку песика - він може почути знайомий голос і побігти назустріч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Розпитайте людей. Дізнайтеся у прохожих, чи не бачили вони вашого улюбленця. Зазвичай одинокі домашні тварини з ошийником вирізняються серед безпритульних, а тому їх помічають на вулиці.

► Розмістіть оголошення. Опублікуйте дописи про вашого пухнастика у групах міста та вашого району. Також ви можете надрукувати оголошення з зображенням вашого песика, помістити їх у файли та розвісити у людних місцях: на зупинках, у магазинах тощо.

► Зверніться до ветеринарної клініки. Зазвичай люди, які знаходять собаку на вулиці, несуть її до спеціаліста на огляд. Тож вам може поталанити й ветеринар матиме інформацію про тварину або людину, яка її знайшла.

► Продивляйтеся дописи на сторінках притулків для тварин. Можливо хтось вже знайшов вашого улюбленця і віддав на перетримку чи догляд зооволонтерам. Тож слідкуйте за інформацією про новоприбулих пухнастиків - можливо, серед них буде ваш.

► Запобігайте таким ситуаціям. Для цього обов’язково чіпуйте собаку і реєструйте дані у додатку Animal ID. Так пошуки улюбленця займуть мінімум часу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, які собаки живуть вдвічі довше за своїх побратимів. Виявляється, на тривалість життя улюбленця впливає кілька факторів.

Фото: stackvethospital.com