Оце так хитрість! Більше ніякого стресу під час підстригання кігтів улюбленцю (ВІДЕО)

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

З минулих наших матеріалів ви дізналися, з чого почати пошуки загубленого улюбленця. Тепер же ми поділимося лайфхаком для власників тих тварин, які не погоджуються на лапікюр.

Зазвичай, коли справа доходить до підстригання кігтів, в милих домашніх улюбленців наче щось вселяється. Вони не лише відчувають стрес, але й можуть почати проявляти агресію по відношенню навіть до найулюбленішої людини.

Щоб привчити улюбленця до регулярного лапікюру, ТСН радить скористатись порадами від власниці двох кавалер-кінг-чарльз-спанієлів Космо та Диско. Своєю оригінальною ідеєю з цього приводу вона поділилася в Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як привчити собаку до підрізання кігтів:

  • Спочатку блогерка радить взяти одну спіральку макаронів Фузілі та, сівши поруч з улюбленцем, почати різати її ножицями для підстригання кігтів. Це допоможе вашому песику звикнути до звуку і того, що він не несе загрози.

  • З часом візьміть лапку улюбленця у ту ж руку, якою тримаєте макаронину, і продовжуйте підстригати виріб.

  • Коли тварина звикне та почуватиме себе комфортно, переходьте до підстригання кігтів.

Потрібно проявити терпіння та розуміння протягом всього часу звикання тварини до процесу. Якщо все вдасться, то ваш песик більше не буде хвилюватись та тікати від вас щоразу, як побачить девайс для підстригання кігтиків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про лизальні килимки для тварин. Що це та кому він потрібен - дізнавайтесь у цьому матеріалі .

Фото: petco.com