Чи справді вовки розумніші за собак? Вчені вже дослідили це питання!

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, які собаки живуть вдвічі довше за своїх побратимів. Якщо з тривалістю життя тепер все ясно, то поговорімо ще й про інтелект. Чи стали собаки, які є нащадками вовків, розумнішими за своїх предків? Експерти кількох провідних наукових установ світу вже мають відповідь на це питання!

За інформацією видання Т4 з посиланням на ресурс Current Biology, в ході різних досліджень вчені зійшлись на єдиній думці - саме це питання, хто розумніший, є некоректним. Так, тварини адаптувалися до свого середовища й розвинули ті навички, які потрібні їм саме в цих умовах.

Які експерименти проводилися

У 2021 році вчені провели так званий тест на вказівний палець. Цуценятам та вовченятам пропонували відшукати їжу, яку попередньо сховали під однією з 2 перевернутих чашок. Експериментатори підказували тваринам поглядом, жестами та покладеним поруч із потрібною чашкою кубиком. За результатами цього тесту собаки показали вдвічі більшу результативність, ніж вовки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Під час іншого тесту біологи струшували чашку з уявною їжею. Вовки, переконуючись, що миска порожня, зупинялися. Собаки все одно йшли до посудини, про всяк випадок.

Про що свідчать результати експериментів

Собаки добре взаємодіють з людиною - розуміють її наміри та спроби допомогти. Вовкам же краще вдаються причинно-наслідкові зв’язки. Це підтверджують й інші проведені тести. Підсумовуючи: ці тварини різні внаслідок еволюції, яка йшла своїми шляхами, а тому казати про те, що хтось розумніший за іншого - некоректно.

Також раніше ми розповідали, з чого почати пошуки загубленого улюбленця. Головне - не впадайте у паніку!

Фото: deviantart.com