Одяг для собак - примха чи необхідність? Ветеринари дали чітку відповідь

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Не новина, що російські окупанти чекають холодів, щоб знову почати знищувати нашу інфраструктуру. Як полегшити улюбленцю проходження блекауту - ми писали в іншій нашій статті . Втім, настання холодів страшне для улюбленців не лише через посилення обстрілів - звичайне переохолодження теж ніхто не скасовував. 

Кілька десятків років тому було дико бачити на вулиці одягнених собак. Вважалося, що це просто дань моди з боку гламурних дівчат. Сьогодні відношення до одягання тварин змінилося. Ба більше, купувати одяг собакам радять навіть ветеринари.

За словами фахівців ветеринарної клініки “Зоолюкс”, одяг для собак - це не каприз, а необхідність. Причому одягати потрібно не лише тварин маленьких порід, а й представників середніх та великих порід.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Так, короткошерсті породи собак є більш вразливими до низьких температур повітря, ніж пухнасті песики. Проте й останні також замерзають - холод розповсюджується від подушечок лап по всьому тілу. Уникнути тремору можливо завдяки зігріваючому одягу.

► Обирайте не лише одяг, а й аксесуари - як от собаче взуття чи шапочка з отворами для вух. Звісно, далеко не кожен улюбленець буде в захваті від такого утеплення. Тому краще заздалегідь почати привчати песика до одягання.

► Крім тепла одяг забезпечує тварині захист від бруду . Особливо відчутна ця перевага під час дощової погоди, коли, повертаючись з прогулянки, доводиться мити не лише лапи улюбленця, а і його всього разом з власним одягом.

► Також фахівці додають, що краще мати у гардеробі улюбленця кілька різних видів одягу :

  • для прохолодної погоди;

  • для морозної погоди;

  • універсальний дощовик.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як привчити собаку до підрізання кігтиків . Більше ніякого стресу під час лапікюру!

Фото: freepik.com