Безпритульні тварини - важливі! Як кожен з нас може їм допомогти

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як допомогти безпритульним тваринам
Безпритульні тварини. Фото: helpinghomelesspets.com

На жаль, через повномасштабне вторгнення рф кількість безпритульних тварин в Україні значно зросла

Щороку в останній місяць літа світова спільнота відзначає особливе свято. Воно є нагадуванням про те, що кожне життя важливе, а тому необхідно зробити все від нас можливе, щоб його зберегти та покращити.

Щороку у третю суботу серпня відзначається Всесвітній день безпритульних тварин. Так, у 2024 році це свято припадає на 17 серпня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вперше його відсвяткували у 1992 році за ініціативи членів Міжнародного товариства, яке займається захистом прав тварин. На відміну від інших це свято не про радість та веселощі, а про необхідність привертання уваги до важкої долі тваринок, які не мають або втратили дім.

З цієї нагоди пропонуємо поговорити про те, як кожен з нас може допомогти чотирилапим пухнастикам.

Як попіклуватися про безпритульних тварин

Заберіть пухнастика з вулиці додому. Це найкраще рішення - дати тварині нову люблячу родину.

Допоможіть знайти для тварини дім. Спочатку попитайте у своїх друзів та знайомих - можливо хтось з них саме думав взяти улюбленця з притулку чи розплідника. Також можна розмістити повідомлення про пошук домівки для чотирилапого у соцмережах, закликавши підписників робити репости.

Допоможіть притулкам фінансово. Ці установи завжди мають великі чеки за утримання, догляд та лікування тварин. Також можете самостійно завести до притулку корм, іграшки тощо (попередньо варто узгодити це з керівництвом притулку).

Забезпечте безпритульних тварин водою та їжею. Поставте миски з чистою водою, їжею або кормом у тіні поруч з вашим будинком (або іншим місцем, де часто гуртуються безпритульні хвостики).

Не проходьте повз. Якщо помітили, що безпритульна тварина потребує медичної допомоги - зверніться до ветеринарної клініки, зоозахисних організацій та волонтерів з проханням про допомогу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що робити, якщо відключення світла застало вас з песиком у ліфті. План дій у непередбачуваній ситуації ви знайдете у цій статті.