Чи варто годувати кота вологим кормом, якщо в раціоні вже є сухий?

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Змішане годування котів: чи варто давати і сухий, і вологий корм одночасно
Чим годувати кота: переваги та недоліки вологого і сухого корму. Фото: ХОЧУ!

Що варто знати про цей популярний вид корму

Годівля вашого пухнастика — дуже важлива частина догляду за твариною. Ми вже розповідали, у чому відмінність між собачим та котячим кормом, і чому давати котам собачий, а собакам, відповідно, котячий — не можна. А тепер хочемо розповісти вам трохи більше про вологий корм для котів (на нього ще кажуть “паучі для котів”).

Часто господарі поняття не мають, який корм обрати. Щодо брендів ми вам підказати нічого не можемо, а от чи варто давати пухнастику вологий корм, якщо його раціон складається зі спеціалізованого сухого корму, разом із homefood розповімо!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❓ Вологий і сухий корм: головні відмінності

Вологий корм буде чудовим виходом для тих тварин, які не хочуть самостійно пити достатню кількість води (а це — щодня приблизно по 50 мл води на 1 кг маси тіла). Сухий же — природна “зубна щітка”, яка підтримує здоров’я зубів у кота. Однак вологий корм зазвичай краще пахне для тварини, а сухий натомість легше зберігати… То який же обрати? 🤯

Давайте далі розглянемо плюси та мінуси обох видів корму для котів.

✅ Плюси сухого корму

  • Зручність використання та зберігання — він не звітриться так швидко, як сухий, та й зберігати відкриту пачку можна набагато довше, скориставшись або пакетом (який потрібно зав’язувати), або герметичною ємністю з кришкою.

  • Якісний корм із хорошим складом забезпечить організм вашого котика усім необхідним та збереже зуби у хорошому стані.

  • Великий асортимент — найменувань такого корму дууууже багато, як і смаків та особливостей у складі (тобто ви з легкістю підбере “свій” варіант — для котика, який дуже перебірливий в їжі чи має алергію або ж якісь проблеми зі здоров’ям, адже зараз повно й лікувальних лінійок котячих кормів).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

✅ Плюси вологого корму

  • Допомога в забезпеченні організму вологою, що тягне за собою зниження ризику проблем зі здоров'ям, оскільки достатня кількість води в організмі кота знижує ризик розвитку захворювання нирок і сечостатевої системи.

  • Цей корм має привабливий запах та консистенцію, через що коти зазвичай їдять його з більшим задоволенням, ніж сухий.

❓ Змішане харчування: так чи ні?

Зважаючи на все вищесказане, багато господарів практикують змішаний тип харчування, тобто дають котику і сухий, і вологий корм (в різних мисках й не під час одного прийому їжі). На щастя, це ніяк не нашкодить здоровій тварині: на відміну від собак, кішок можна годувати обома типами корму.

Тут є варіанти: ви можете або давати сухий та вологий корм у різні проміжки часу, або використовувати один з видів котячого корму винятково як ласощі.

✅ Плюси змішаного годування

  1. Це найкращий раціон для вибагливих котів і тих тварин, які не п’ють достатньо води.

  2. Змішане харчування чудового підходить під харчову поведінку кота: цим тваринам краще їсти по кілька разів на день, але маленькими порціями.

  3. Котам подобається різноманітність у раціоні, тож так ви зайвий раз зможете потішити свого муркотуна!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А раніше ми розповідали, як обрати якісну та зручну миску для кота. Тут є дуже багато нюансів, і висока ціна не завжди гарантує найкращий результат (про найдешевші пропозиції промовчимо 😐). Словом, повний гайд знайдете на HOCHU.ua!