Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
554
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

З давніх часів наші пращури не лише вибілювали та прикрашали оселю, а й захищали її від вроків та нечисті. Для цього вони використовували чимало обрядових методів. Один із найпопулярніших — закодована вишивка та обереги. Раніше ми публікували схеми до романтичних вишитих картин, а тепер покажемо, якими бувають сучасні ляльки-мотанки.

Дизайнери показали сучасну інтерпретацію ляльок-мотанок. Їх можна робити не лише із соломи, а й із ниток чи текстилю. У тренді — парні обереги, або ціле сімейство.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №1
pustunchik.uaPinterestPinterest

Якщо вам подобаються ляльки-мотанки із ниток, зверніть увагу на національні кольори. Ці обереги можна зробити у відтінках державного прапору. Таку ляльку легко вішати над дверима чи вікнами. Вона гарно реагує на вітерець, кружляючи навколо себе.

Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №4
@crafta.uachernegavadim.wixsite.com

У тренді — масивні ляльки-мотанки із текстилю. Їх можна одягнути у будь-яке розкішне українське вбрання, додавши і вінок, і намисто. Стильно виглядають ці обереги, створені парою. Наприклад, панянка, біля якої — козак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №6
Pinterest
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №7
rukotvory.com.ua
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №8
@motankaart

Лялька-мотанка — модний елемент інтер'єр не лише в Україні. Нині їх цінують та колекціонують в багатьох країнах світу. Головне, створюючи такий оберіг — моліться, аби він мав сильну енергію любові та добра.

Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №9
Pinterest
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №10
Pinterest
Лялька-мотанка: оберіг для інтер'єру 2024 (ФОТО) - фото №11
Pinterest

Нагадаємо, раніше ми писали про сервірування столу. Для вас — гарні ідеї, як покласти столові прибори, і як нестандартно згорнути серветку.

Головне фото: "Майстерня Хочу — Маю"