ТОП-5 помилок у виборі штор: секрети дизайнерів (ФОТО, ВІДЕО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Штори і тюль, фото
Фото: instagram.com/shtory_ua_1/?g=5

Як правильно повісити штори: поради експерта

Штори — це деталь інтер'єру, яка не лише закриває кімнату від сонця, а і грає чимало роль в оздобленні. Є помилки, які здешевлюють вигляд кімнати й роблять її не затишною. І це стосується саме вибору штор. Раніше ми писали про містичний декор інтер'єру, а тепер розкажемо, на що варто звернути увагу, аби штори гармоніювали із простором.

Дизайнери назвали 5 головних помилок при виборі штор. І це не стосується кольору, як усі звикли. Якщо раніше стіни і штори повинні були мати різні кольори, то тепер у моді й максимально схожі відтінки. І такий стиль додає шарму та ніжності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Колір + освітлення

Якщо ви обираєте штори блекаут, і вони — темного кольору, у вашій кімнаті повинно бути яскраве, біле освітлення. В іншому випадку приміщення візуально здаватиметься меншим, а штори швидко набриднуть, тому що колір буде “давити” на очі.

Текстура тканини

Якщо у вас цупкий тюль із малюнком чи вишивкою, то штора має бути ще товстішою. Важливо, аби тюль не “перебивалася” з-за штори. У такому випадку штора буде виглядати, як тонка, дешева ганчірка.

Колір штор + тюлі

Якщо ви хочете світлу, білу штору, а тюль — темнішу або кольорову, то штора має бути дуже цупка. Зверніть увагу, аби колір тюлі не просвічувався через штору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Довжина і ширина штори

Штори та тюлі повинні мати достатню ширину. В ідеалі — це довжина карниза + ще 80 — 100 % її ж довжини додатково. Саме тоді текстиль утворить розкішну хвильку, коли все буде закрито.

Як повісити?

Довжина штори грає чимало роль. Занадто короткі забирають затишок, візуально опускають стелю та зменшують стіни. А занадто довгі волочаться по підлозі, збираючи бруд. Карниз повинен висіти максимально високо під стелею, а штора — не торкатися підлоги та мати відступ від неї хоча б на 5 см. В іншому випадку мити підлогу буде складно.

Раніше ми писали про наймодніші меблі для дому. Дизайнери показали, як може виглядати в інтер'єру трендовий, червоний диван