З однієї картоплини можна отримати відро врожаю: хитрий метод, яким користуються китайці

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обробити восени грядку після деяких культур, у тому числі картоплі. Але варто задуматись і про майбутній сезон, коли картоплю знову треба буде садити. Розповідаємо, як це роблять китайці і чому в їхньої картоплі така висока врожайність.

Китай – один з найбільших виробників картоплі. І вони мають ефективні технології вирощування цієї культури. Про них розповіли на порталі “Добрі новини”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Китайські фермери використовують сорти картоплі, що дають великий врожай. Також вони мульчують грядки, щоб захистити картоплю від перегріву. Також цей метод утримує вологу і запобігає росту бур’янів.

Китайці намагаються забезпечити оптимальну густоту саджанців, щоб отримати найвищий врожай на одиницю площі. А автоматичне зрошення забезпечує рослини вологою впродовж усього вегетаційного періоду.

Це реально - з кожної картоплини виростити відро врожаю. Але слід дотримуватися певних кроків, а також доглядати за картоплею впродовж всього вегетаційного періоду.

Як застосувати китайський метод?

  1. Перш за все, виберіть сорт картоплі, який відповідає кліматичним умовам вашого регіону. Також оберіть його відповідно з вашими вимогами щодо смакових якостей.

  2. Обережно розділіть картоплю на кілька частин. Кожна із них повинна містити одну або декілька бруньок, з яких ростиме новий кущ. Зазвичай, одну картоплину можна розділити на 2-4 частини.

  3. Для посадки виберіть добре дренований ґрунт і підготуйте його. Додайте органічне добриво, таке як компост або перегній.

  4. Розділені частинки картоплі висадіть в підготовлений ґрунт на глибину близько 10-15 см, дотримуючись дистанції відстані 30-45 см один від одного. Заховайте їх в ґрунті і накрийте землею.

  5. Поливайте картоплю, особливо під час сухих періодів. Застосовуйте калійні добрива. Видаляйте бур’яни і зберігайте ґрунт у чистоті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Картоплю можна збирати, коли ви помітили, що рослини починають в’янути і жовтіти. Також ми розповідали про помилки у осінньому догляді за полуницею.