Всі роблять ці помилки: 3 прорахунки у осінньому догляді за полуницею, через які не буде врожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як на зиму зберегти розсаду суниці . Тепер ділимось секретами осіннього догляду за полуницею.

Є кілька поширених помилок, яких дачники припускаються, під час підготовки городу, а саме грядки з полуницею, до зими. Про них розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Внесення азоту восени

Дати восени полуниці азот - найсерйозніша помилка. Річ у тім, що восени до культур не можна вносити органічні добрива. Особливо це стосується полуниці. Рослини варто підживлювати лише мінеральними добривами, які містять фосфор та калій. Це допоможе зеленим підготувалися до зими і вдало її пережити.

Пізня обрізка полуниці

Це друга серйозна помилка. Вона може легко призвести до зниження врожаю полуниці в майбутньому сезоні. Полуниця повинна обов’язково піти під зиму з листям. Адже зараз саме завдяки листю рослини поглинають речовини із ґрунту та закладають урожай на майбутній рік.

Не обробити від факторів ризику - хвороб та шкідників

Третя помилка при догляді за полуницею полягає у тому, що рослини “відпускають” у зиму без обробки від шкідників та хвороб. Полуниця дуже часто хворіє на різні види плямистості, на кущах поселяються шкідники.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зробіть все можливе, щоб забезпечити кущикам безпечну зимівлю. Також ми розповідали, як правильно обрізати троянди восени .