Долежить до весни навіть у квартирі: як правильно зберігати картоплю 

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про китайський метод вирощування картоплі, який дає хороший врожай. Однак зібрану картоплю ще треба зберегти, а не кожне житло може похвалитися ідеальними для цього умовами.

Важливо зберігати картоплю правильно, щоб вона не зіпсувалася. Як робити це в умовах квартири, розповіли на Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Існує декілька способів зберігати картоплі в квартирі. Найкраще розмістити її в темному, прохолодному місці з хорошою вентиляцією. Дуже важливою є температура зберігання - вона повинна бути від 4 до 7 градусів. При вищій температурі картопля почне проростати, а при нижчій — загине.

Якщо немає можливості створити такі умови в темному місці, можна зберігати в світлому місці. Але при цьому овочі слід розмістити в паперовому або тканинному мішку. Це допоможе захистити картоплю від світла.

Дуже важливим є “сусідство”. Не варто зберігати картоплю разом з іншими продуктами, особливо такими, як цибуля та часник. Ці продукти виділяють гази, через які вона може зіпсуватися.

Додаткові поради щодо зберігання:

  1. Не мийте картоплю перед тим, як покласти на зберігання. Мокра картопля швидше псується.

  2. Не зберігайте картоплю в холодильнику. Через холод клітини картоплі можуть пошкодитись, що призведе до її потемніння.

  3. Не зберігайте картоплю в місці з підвищеною вологістю. Це може дуже швидко викликати гниття картоплі.

  4. Регулярно перевіряйте картоплю, перебирайте її. Якщо помічаєте при цьому пошкоджені бульби - їх слід відразу використати або викинути.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо картопля зберігається правильно, вона може бути такою ж смачною впродовж 6 місяців. Також ми розповідали, як правильно обрізати малину перед холодами.