Зробіть це восени: як підвищити зимостійкість плодових дерев в саду

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим підживити плодові дерева перед зимою. Але це тільки частина комплексу дій, необхідних для вашого саду восени.

В загальному ж вони призведуть до підвищення зимостійкості дерев. На них негативно впливають зміна температури, підвищена волога, морози, вітри тощо. На ProstoWay розповіли, як підготувати їх до зимівлі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, потрібно прибрати та спалити все опале листя. Річ у тім, що там можуть жити шкідники та грибкові спори. Далі ґрунт навколо дерева  треба перекопати на глибину 15-20 см. Якщо ґрунт не надто щільний, можна обійтися граблями.

Під дорослу грушу та яблуню вносимо 300 г суперфосфату та 200 г сульфату калію. Добриво прикопуємо в ґрунт разом з органікою. Як варіант, можна насипати навколо стовбура та пролити водою.

Для вишні та сливи потрібна інша пропорція: 3 ст. л. суперфосфату розчиняють в 10 л води, ще 2 ст. л. сульфату калію також додають на 10 л води. Під кожне доросле дерево вливаємо по 4-5 відер розчину цих двох сумішей.

Для бідного за складом ґрунту варто також використовувати напівперепрівший гній. Якщо бажаєте знизити кислотність ґрунту, слід використовувати гашене вапно або доломітове борошно, золу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такі комплексні заходи допоможуть деревам стати витривалішими до впливу зимової погоди. Також ми розповідали, як восени заготовити землю з городу для розсади.