Молодий кріп можна отримати у будь-яку пору року: секрети вирощування на підвіконні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно у холодну пору зберігати яблука . Тепер ділимось порадами з вирощування кропу. При правильному підході це можна робити в будь-яку пору року.

Кріп – улюблена зелень, одна з найпопулярніших для використання у локальній кулінарії. На ProstoWay розповіли, як виростити молоденький кріп на підвіконні. Це дозволить смакувати свіжою зеленню у будь-яку пору року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виростити кріп на підвіконні

Виберіть правильне місце. Підійде підвіконня, де вікно виходить на південь, схід, чи захід, саме тоді рослина отримає найкраще освітлення. Для вирощування підійдуть середньостиглі та пізньостиглі сорти - саме з них формуються гарні кущики.

Сіяти можна в будь-яку посудину з землею та дренажними отворами, глибиною 15-20 см. Грунт можна купити готовий або ж взяти з городу, попередньо проливши окропом.

Насіння висіваємо на глибину 1-2 см. Посудину накриваємо плівкою, перевертаємо її кілька разів в день. Це необхідно, щоб не збиралися краплі конденсату. Плівку треба тримати доти, доки кріп не почне проростати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кріп добре ростиме, якщо ви забезпечите йому температуру 10-20 градусів, 12-15 годин освітлення та регулярний полив. Також ми розповідали, як заготовити землю з городу для розсади.