Зробіть це на городі, щоб не мати проблем: просте добриво для ґрунту ще й від слимаків позбавить

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як самотужки з власного городу заготовити землю  для розсади . Тепер ділимось порадами щодо того, що робити, якщо ви повною мірою відчули шкоду від слимаків на ділянці, і наступного року воліли б обійтись без такої приємності.

Є дещо, що варто зробити на городі, щоб знищити перед зимою і слимаків, і їхні яйця. Заодно ще й можна удобрити землю. Дуже важливо подбати про яйця слимаків восени, адже в цю пору  1 слимак відкладає до 400 яєць. На Ukr.Media розповіли про метод боротьби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добрива, які знадобляться:

  • суперфосфат аммонізований;

  • будь-яке калійне добриво (калійна сіль, калій хлористий);

  • будь-яке аміачне добриво (аміачна селітра, сульфат амонію, нашатирний спирт);

  • зола + хлорне вапно.

Перш ніж підживлювати ґрунт, потрібно фізично прибрати слимаків. Ці шкідники мешкають у темних, вологих місцях. Якщо у вас на ділянці такі є, їх краще позбутися - винести будівельне сміття, а затемнені ділянки перекопати.

Якщо немає можливості позбутися місць зимівлі слимаків, обробіть ці ділянки аміачним добривом. Для його приготування на 10 л води додайте або 100 г аміачної селітри, або 150 г сульфату амонію, або 50 г нашатирного спирту. Цим розчином варто обприскати  важкодоступні місця.

По землі розсипаємо аммонізований  суперфосфат. Також незле буде внести калійні добрива, які згубно впливають на яйця слимаків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ще одним ефективним засобом є зола у суміші з хлорним вапном (4:1). Всі ці засоби не лише допоможуть впоратись зі слимаками, а й забезпечать додаткове добриво для ґрунту. Також ми розповідали як підвищити зимостійкість дерев .