“Жирна” хитрість досвідчених дачників: як захистити сад дешево і просто

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що додати під час перекопування городу на зиму. Тепер ділимось порадами щодо захисту від шкідників.

Адже у зимовий час плодовий сад потребує не лише захисту від низьких температур і відлиг, а й від шкідників. Гризуни, такі як зайці та миші, здатні завдати шкоди рослинам. А молодий садок може зовсім зачахнути після таких відвідин. Як попередити шкоду, розповіли на порталі “На ПЕНСІЇ” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Труйки від мишей

Якщо говорити про мишей, то допоможуть магазинні приманки та отруйні речовини. Але в цьому є вагомий ризик - їх можуть з’їсти свійські тварини чи птахи. Тому досвідчені дачники радять постаратись додатково і зробити невеликі трубки з руберойду. Якщо насипати отруту туди, її ніхто не з’їсть, крім мишей.

Суміш від гризунів

Також є ще один спосіб захистити сад від гризунів. Стовбури дерев слід обробити спеціальною сумішшю. На чотири кілограми глини, таку ж кількість свіжого коров’яку, йде 90 г креоліну та 85 г карбофосу (концентрованого). Всі компоненти перемішуємо, розбавляємо водою до консистенції густої сметани. Обмазуємо цією сумішшю стовбури і навіть скелетні гілки дерев.

“Жирний” метод

Є один цікавий спосіб, який допоможе позбутися зайців. Ці тварини не люблять різких запахів, тому розумні садівники перед холодним сезоном радять запастися салом або жиром. Шматочки сала, що зіпсувалися і почали видавати неприємний запах, слід розвісити по саду.

Також можна купити нутряк та приготувати корисну замазку з жиру та нафталіну. Беремо 1 частину нафталіну та 7 частин жиру, ретельно змішуємо і наносимо на стовбури дерев.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо сад великий, насамперед слід захистити хоча б молоді деревця. Особливо ті, що висаджені восени .