Секрет розумних дачників: що посадити між рядами картоплі, щоб отримати гігантський урожай

Сад і город
532
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

урожай картоплі
Ukr.Media / Як отримати гарний урожай

Що посадити в міжряддях

Ми розповідали, як виростити лаванду з насіння . Тепер розповідаємо, що посадити у міжряддях картоплі для кращого врожаю.

Багато хто знає, що картопля любить рости не одиноко. Посадивши в міжряддях певні рослини, можна не лише захистити її від шкідників та хвороб, а й значно підвищити врожайність. Детально розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які ж рослини стануть найкращими сусідами для картоплі?

  • Цибуля та часник - ці пряні овочі відлякують колорадського жука та інших шкідників. Їх можна садити як на початку зростання картоплі, так і пізніше, коли зійдуть сходи.

  • Кріп, салат та шпинат - ці зелені культури не лише не заважають картоплі рости, а й покращують структуру ґрунту. Їх можна сіяти протягом усього сезону.

  • Хрестоцвіті культури (редька, редис, гірчиця) – ці рослини виділяють фітонциди, які згубно впливають на шкідників картоплі. Їх рекомендується садити за кілька тижнів до посадки картопля.

  • Капуста - якщо міжряддя картопля досить широке, можна посадити й капусту. Її сусідство з картоплею буде взаємовигідним.

  • Кущова квасоля - ця бобова культура збагачує ґрунт азотом, що корисно для картоплі. Проте, якщо ви обробляєте картопля хімічними препаратами, від посадки квасолі краще утриматися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете виростити багатий урожай картопля. Також ми розповідали, чому рози дичавіють.