Раз і назавжди! Як позбутися слимаків на городі

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото слимак
Фото: wiktionary.org

Слимаки знищують усі насадження на своєму шляху

Слимаки на городі - це жахливі всеїдні шкідники, які знищують все на своєму шляху. Рослина лише починає сходити, а її їдять одразу. Не до смаку слимакам лише хрін та горіхи, а все інше вони поглинають у неймовірній кількості та змагаючись на швидкість між собою.

Городники вже кілька років потерпають від навали цих шкідників, тому перепробували всі можливі способи для знищення. Найкращими городніми хитрощами по ліквідації слимаків, поділиться dvagusya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які ефективні способи боротьби зі слимаками

Збирати руками. Найкраще це робити рано вранці, до сходу сонця. Потрібно дослідити вологі темні кутки, дерев’яні та металеві поверхні та затінені місця та визбирати равликів без раковини руками.

Приманити та встановити пастки. Найкраще слимаків приманює запах пива. Потрібно розрізати пластикову пляшку, вкопати її у землю та налити хмільного напою. Слимаки заповзуть всередину, а вибратися не зможуть.

Захисний бар’єр. Навколо місця, яке потрібно захистити, встановлюється захисна смуга з шорстких матеріалів. Також можна висадити рослини з різким пряним запахом, який просто ненавидять слимаки.

Народні способи проти слимаків

Опудрювання. Суміші вапна з тютюновим пилом або тютюном і деревною золою, або гашене вапно чи суперфосфат.

Гострий перець. 500 г порошку пекучого перцю змішати з 10 л води. Перемішати, лишити на 2 дні, закип’ятити, коли охолоне обприскати грядки.

Калійна сіль. Справжня отрута для слимаків. 1 кг солі на 10 л води. 2-3 рази на добу обробити посадки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які рослини потрібно посадити на городі, щоб слимаки втікали геть. Так можна захистити свій врожай від непроханих ненажер.