Зробіть це з бузком після цвітіння - і він засипле вас квітами наступного року

Сад і город
1 021
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

цвіт бузку
Високий замок / Що потрібно зробити з бузком

Що треба зробити з бузком

Ми розповідали про тонкощі догляду за трояндами . Сезон цвітіння бузку вже добігає кінця, але це не означає, що можна забути про догляд за ними.

Щоб наступного року вони знову порадували вас пишним цвітінням, важливо правильно доглядати за ними після цвітіння. Детально розповідаємо разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ось кілька простих, але важливих порад:

Видаліть відцвілі суцвіття

Це найголовніше, що потрібно зробити після того, як бузок відцвіте. Не шкодуйте відцвілих суцвіть, адже вони забирають у рослини поживні речовини, які могли б піти на формування нових бруньок. Обріжте суцвіття разом з частиною квітконоса, але не заглиблюйтесь занадто в кущ.

Проведіть санітарну обрізку

Після видалення суцвіть рекомендується провести санітарну обрізку куща. Видаліть всі сухі, поламані, хворі та спрямовані всередину гілки. Це покращить зовнішній вигляд куща та стимулює ріст нових пагонів.

Проведіть формувальну обрізку (за бажанням)

Якщо ви хочете надати кущу певну форму, проведіть формувальну обрізку. Це можна зробити в кінці літа або на початку осені. При формувальній обрізці видаляйте гілки, які ростуть неправильно, загущують крону або занадто виступають за межі куща.

Підгодовуйте та поливайте кущ

Після цвітіння бузок потребує підживлення. Внесіть під кущ комплексне мінеральне добриво, яке допоможе рослині відновитися після цвітіння та підготуватися до зими. Регулярно поливайте бузок, особливо в суху погоду. Це допоможе рослині краще засвоїти добрива та підготуватися до зими.

Захистіть кущ від шкідників та хвороб

Проведіть профілактичну обробку куща від шкідників та хвороб. Це допоможе зберегти рослину здоровою та сильною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити правильний догляд за бузком після цвітіння, що гарантує рясне та пишне цвітіння наступного року. Також ми розповідали, чи варто садити горобину біля будинку.