Найбільші помилки, від яких помідори “пригальмують в рості”: чому розсада перестає рости

Сад і город
651
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ростуть помідори
24 канал / Щоб виросли помідори

Поширені помилки при висадженні розсади томатів

Ми розповідали, як прогнати з городу колорадських жуків. Тепер ділимось порадами з висаджування розсади томатів.

Щоб отримати багатий урожай, важливо не лише дотримуватися правил догляду, але й уникати поширених помилок при висадженні. Розповідаємо про них із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Відсутність загартування

Не загартована розсада, потрапивши на відкрите повітря, отримує опіки листя, що призводить до стресу та уповільнення росту. Рішення: загартовувати розсаду протягом 3-7 днів перед висадженням, поступово збільшуючи час її перебування на вулиці.

Неправильний ґрунт

Томати не ростуть у кислому та щільному ґрунті, їм потрібна пухка, нейтральна або слабокисла земля. Потрібно підготувати ґрунт перед висадженням, додавши компост, перегній або пісок, щоб покращити його структуру та кислотність.

Бідний ґрунт та нестача вологи

Томати - вибаглива культура, їм потрібна поживна земля. Слід добре удобрити ґрунт перед висадженням мінеральними та органічними добривами.

У перші дні після висадки важливо забезпечити розсаду достатньою кількістю вологи для укорінення. Слід рясно полити лунку перед посадкою та стежити, щоб ґрунт був вологим на глибині 10-15 см.

Пошкодження коріння

Обережне поводження з розсадою під час посадки допоможе уникнути пошкодження коріння, що може призвести до загибелі рослини. Потрібно акуратно витягувати розсаду з розсадного горщика, не обриваючи коріння.

Раннє або пізнє висадження

Неправильно підібраний час висадки може призвести до замерзання або опіків листя. Висаджувати розсаду томатів у ґрунт після закінчення заморозків, коли земля прогріється до 15-20°C.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уникаючи цих поширених помилок, ви зможете створити сприятливі умови для росту розсади томатів та отримати багатий урожай смачних та соковитих плодів. Також ми розповідали, що зробити з бузком після цвітіння.