Колорадські жуки самі втечуть з городу: як позбутися їх без хімії

Сад і город
767
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

колорадський жук
Факти / Як прогнати жуків

Ефективні народні методи

Ми розповідали, що посадити між рядами картоплі, щоб отримати гарний врожай. При вирощуванні картоплі є ще одна проблема - шкідники, такі як колорадський жук. Цей жук завдає значної шкоди картоплі, тому важливо знати, як з ним боротися.

Колорадський жук має високу здатність до адаптації, тому використання одних і тих самих методів з часом стає менш ефективним. Тому важливо періодично міняти методи боротьби, щоб не дати шкіднику звикнути до них. Які методи можна використовувати, розповідаємо разом із Pixelinform.  

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гірчиця

Це ефективний допоміжний метод, який можна поєднувати з іншими способами боротьби. Приготуйте розчин: 0,5 склянки гірчиці на відро води. Додайте трохи мила для кращого прилипання.

Отриманим розчином обробіть картоплю. Цей метод ефективний проти личинок шкідника.

Ялівець

Цей метод допоможе тим, хто вже вирощує ялівець на своїй ділянці. Подрібніть 2 гілки ялівцю та залийте 1 відром води. Настоюйте 4 години. Процідіть настій та використовуйте для обробки картоплі. Також можна кидати гілки ялівцю в лунки під час посадки картоплі.

Ручний збір жуків та личинок

Це трудомісткий, але ефективний метод. Його рекомендується використовувати на невеликих ділянках. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігаючи пильність та вживаючи заходів, ви зможете захистити свою картоплю від колорадського жука та отримати щедрий урожай. Також ми розповідали, чим підживити кріп для густої та ароматної зелені.