Хитрощі досвідчених флористів: що зробити, щоб півонії стояли у вазі значно довше

Сад і город
552
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

simya.com.ua / Щоб квіти стояли довше

Сезон цих квітів короткий

Ми розповідали, які рослини можна виростити у склянці з водою . Тепер ділимось тонкощами догляду за квітами у вазі. Сезон півоній короткий, тому хочеться насолодитись їхньою красою якомога довше.

Є кілька порад від досвідчених флористів, які дозволять це зробити. Розповідаємо разом з “Один факт” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір вази

Віддайте перевагу широким та глибоким вазам з темного скла. Це забезпечить стійкість квітам, запобіжить розмноженню бактерій та підкреслить красу півоній.

Підготовка квітів

Перед тим, як поставити півонії у вазу, видаліть все листя, яке буде знаходитися нижче рівня води. Це запобігає гниттю листя та забрудненню води. Зріжте стебла під кутом 45 градусів гострим ножем. Це збільшить площу поглинання води. Розщепіть кінці стебел на кілька сантиметрів. Це допоможе їм краще вбирати воду.

Вода

Використовуйте відстояну протягом доби воду кімнатної температури. Додавайте у воду 1 таблетку аспірину або трохи активованого вугілля. Це допоможе дезінфікувати воду та запобігти розмноженню бактерій. Міняйте воду щодня або через день, ретельно промиваючи вазу. Якщо деякі півонії вже зів'яли, видаліть їх з вази, щоб не псувати загальний вигляд букета.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися красою півоній протягом 5-7 днів, а можливо й довше. Також ми розповідали, чому морква виростає кривою.