Букет у вазі стоятиме максимально довго: правила догляду за різними квітами

Сад і город
524
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото три букети з квітів
Фото: колаж Хочу!

Різні квіти потребують неоднакових умов для довгого перебування у вазі

Красивий букет зрізаних квітів подарований без приводу, здатний підняти настрій та змусити жінку почуватися щасливою. Проте потрібно знати , як підрізати стебла і скільки води додати у вазу, щоб рослини милували око максимально довгий час, а не відправилися на смітник на наступний день.

Маленькі підказки від досвідчених флористів допоможуть доглядати за квітами така, щоб насолоджуватися довгий час. Як діяти, щоб зберегти свіжість букета, розповідає канал Місто Майстрів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити, коли вам подарували квіти

Гортензія, бузок

Підрізати кінчик стебла спеціальним секатором потрібно під кутом і розчепити стебло, так вона довше не зав’яне. Ваза має бути повна води, довга та не дуже широка.

Півонія

Стебло потрібно підрізати під кутом. Ваза має бути висока, широка, з темного скла. Води наливати трохи більш ніж половини і слідкувати, щоб листя не торкалося води.

Троянда

Стебло підрізати під кутом, у воду додати таблетку аспірину чи активованого вугілля. Ваза має бути висока, а води налити трохи більше, ніж половину.

Тюльпан

Стебло обрізати прямим зрізом. Води у вазі має бути менше половини.

Калли

Ваза має бути з непрозорого скла, щоб не скрутилося листя. Води наливати більш ніж половину.

Воду для букета потрібно змінювати кожні 1-2 дні. При обрізанні не пошкодьте стебло, адже квітка почне швидко гнити. Підрізати стебла квітів потрібно щодня, це продовжить життя зрізаних квітів, зберігаючи їхню свіжість довше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про спосіб, який дозволить перефарбувати букет. Адже інколи трапляється, що колір квітів зовсім не подобається.