Дешеві засоби з вашої аптечки врятують ваш город: як їх застосувати

Сад і город
1 817
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

йод на ділянці
Добрі новини / Як застосувати їх на ділянці

Дачнику в пригоді стануть йод, зеленка і перекис водню

Ми розповідали, чому жовтіє часник . Тепер розповідаємо про аптечні засоби, які можуть стати вашими вірними помічниками в боротьбі за здоров'я та врожай ваших рослин.

Це звичайні і дешеві йод, перекис водню та зеленка. Детально розповідаємо разом із порталом “Сім’я і дім” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Йод

Підсилює азотний обмін, знищує шкідливі мікроорганізми, покращує смак овочів. Використовується для стимуляції росту, профілактики та лікування захворювань, підживлення. 

Для приготування розчину вам знадобиться 10 літрів води та 1 крапля йоду. Ретельно перемішайте воду з йодом до однорідного стану. Отриманим розчином можна поливати розсаду томатів, баклажанів, перцю та інших культур.

Зеленка

Ефективна проти фітофторозу, борошнистої роси, несправжньої борошнистої роси. Також вона знезаражує цибулини квітів, лікує пошкодження гарбуза. Для огірків на 10 л води візьміть 10 мл зеленки, 2 л сироватки або молока та 50 г сечовини. Ретельно перемішайте всі компоненти до однорідної маси. Отриманим розчином обприскуйте огірки перед цвітінням, через 7 днів після першого обприскування та ще через 7 днів після другого обприскування.

Перекис водню

Дезінфікує теплиці, ґрунт, насіння. Стимулює ріст розсади, кімнатних рослин. Перекис водню – це простий, доступний та екологічний спосіб знезаразити ґрунт, інвентар та саму теплицю, створивши сприятливі умови для росту ваших рослин. Візьміть 6% або 9% перекис водню. Змішайте його з чистою водою в пропорції 1:1. Отриманим розчином ретельно промийте всі ємності та інструменти, які ви використовуєте в теплиці. Не забудьте сполоснути їх чистою водою після обробки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами ваш сад і город будуть здоровими та щедрими на врожай. Також ми розповідали, як часто потрібно поливати смородину.