Буде чудовий врожай! Як доглядати за цибулею, щоб вона не пішла у стрілки

Сад і город
546
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото цибуля зі стрілками
Фото: youtube

Профілактичні заходи, щоб цибуля не пішла у стрілки

Цибуля - це прекрасне джерело вітамінів, незамінний взимку, коли натуральних вітамінів залишається зовсім мало. Запах і смак цибулі збуджує апетит, а її властивості для здоров’я просто величезні. Саме тому городники полюбляють висаджувати її на своїх ділянках, дбають про догляд та правильне сусідство .

Правильний та своєчасний догляд забезпечать відмінний врожай. Яких заходів потрібно вжити, щоб цибуля не пішла в стрілки, інформує ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Місце для садіння . Цибуля полюбляє сонячні місця з добре дренованим ґрунтом. Також не бажано садити її на місце, де перед тим ріс часник чи капуста.

Волога . Цибуля може піти у стрілки, якщо для рослини недостатньо вологи, особливо в період формування цибулин. Якщо мало вологи цибуля стрімко росте вверх і створює стрілки, замість формування цибулин.

Ґрунт . Перед посадкою рекомендується розкислити ґрунт вапном або золою та додати перегною чи компосту.

Правильна посадка. Відстань між рослинами має бути не менше 10 см, а між рядами — 20-25 см, глибина - від 3 до 10 см.

Своєчасна обрізка. Це робиться для того, щоб цибуля не пішла у стрілки. Коли рослина досягає висоти 15-20 см, необхідно видалити верхівку, щоб стимулювати зростання бічних цибулин, а квітконоси при появі - видалити.

Бур’яни . Регулярно звільняйте ділянку з цибулею від бур’янів, адже вони також можуть стати причиною появи стрілок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про причини, чому у цибулі та часнику пера стають білими . Можливі кілька варіантів, які допоможуть визначити причину.