"Пера-блондинки": 4 причини, чому у цибулі та часнику біліють кінчики та як впоратися з цим

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото білі кінчики цибулі
Фото: fazenda.net.ua

Часто трапляється, що на кінчиках цибуля та часник стають білими

Городники часто зіштовхуються з таким явищем, як білі кінчики часнику та цибулі. Для такого може бути кілька причин, про які знають далеко не усі любителі городніх справ. Тому, якщо ви правильно висадили та доглядали за рослинами, потрібно дізнатися, чому біліють пера.

Якщо ви помітили, що кінчики пер цибулі та часнику почали біліти, потрібно визначити причину. Які можливі варіанти можуть бути та як правильно діяти, розповідає napensii.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кислий ґрунт. Щоб його розкислити, треба розвести 3 ст. кальцієвої селітри в 10 л води та під кожну рослину вилити по склянці розчину. Замість вапна можна 2 склянки золи розвести окропом, добре розмішати і вилити у відро з водою.

Нестача міді . У такому випадку побіління кінчиків листя відбувається на торф'яних ґрунтах чи при використанні торфу для створення ґрунту. Потрібно полити ґрунт під рослинами розчином хлорокису міді, розчинивши 1 ч. л препарату в 5 л води (0,1% розчин). Також добре діє мідний купорос або бордоська рідина.

Брак азоту. В цьому випадку пера жовтуватого або світло-зеленого кольору, а на кінчиках - білі. Тоді проводять обприскування листя нашатирним спиртом з розрахунку 3 ст. л на 10 л води, це краще робити ввечері. Або можна підживлювати по ґрунту кальцієвою селітрою – 3 ст. ложки на 10 л води.

Нестача калію . При цьому одночасно лист трохи закручується. Проведіть ввечері калійне підживлення. Цибуля та часник добре переносять хлор, використовуйте хлористий калій, розвівши 3 ст.л на 10 л води та поливати по 1 склянці під кожну рослину, не поспішаючи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які кращі сусіди для цибулі . Треба знати, що посадити поряд, щоб урожай був величезним.