Щоб не розоритися на садівництві: лайфхаки, які заощадять кошти на городі

Сад і город
591
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поради для економії при плануванні саду і городу
На садівництві можна економити. Фото: freepik.

Деякі побутові предмети допоможуть скоротити витрати на городні роботи

Садівництво та городництво це не лише отримання врожаю, а й чудове хобі і проведення часу з користю. Проте це зовсім не дешеве задоволення, яке потребує значних вкладень та витрат. Варто знати, що різні побутові речі та кухонні інгредієнти можуть значно скоротити витрати, якщо знати, як і для яких росли їх застосовувати.

Починати планувати майбутній сад, клумбу і город найкраще зимою. Потрібно грамотно все продумати, де і у якій кількості бажаєте посадити. Можна скористатися послугами ландшафтного дизайнера, або самостійно використати спеціалізовані програми та онлайн-ресурси, розповідає simya.com.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інструменти для садівництва варто придбати заздалегідь, у період найбільших знижок та розпродажів. Для купівлі найкращого насіння чи розсади долучайте місцеві групи садівництва, чи соціальні мережі. Також розглядайте можливість покупки габаритного інструменту спільно чи в оренду. Товаришуйте з городниками, вони завжди можуть дати гарні поради та поділитися розсадою.

Лайфхаки для садівництва

  • Використовуйте старі газети чи непотрібний папір для розсади, яку можна висаджувати на грядки прямо у паперових стаканчиках. Також для пророщування рослин підійдуть лотки для яєць, стаканчики з-під кави, йогурту, тетрапаки від молочної продукції.

  • Залишки від ремонту можна використати для побудови доріжок і бордюрів.

  • Гілля дерев, ніжки стільчика чи старі труби гарно підійдуть для опори рослин.

  • Старі металеві чи дерев’яні сходи можна переробити під полиці для висадки рослин.

  • Харчова сода, оцет, шкаралупи від яєць, кавова гуща, чай, попіл, цибулиння гарно підійдуть для підгодівлі та обробки від шкідників.

  • Хвоя дерев чудово іде на мульчування та захист рослин від трав.

  • Обов’язково робіть компостер – це чудова річ для садівника та джерело дешевого органічного добрива. Для цього треба сухе листя, скошена трава, бур’яни, шкірки фруктів та овочів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадами, як підготувати свій інвентар до городнього сезону. Адже він потребує чищення та заточування.