Як підготувати садовий інвентар до городнього сезону: збережіть собі ці поради

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото садові інструменти
Фото: instrumental.

Готуємося до нового городнього сезону правильно

Перше весняне сонечко спонукає до прибирання подвір’я, будинку на великих планів на городні роботи. Час діставати інструмент, який цілу зиму чекав цього моменту. Але, при неправильному зберіганні чи надмірній вологості у приміщенні на металі можуть з’являтися плями від іржі та потемніння.

Підготувати інвентар до роботи досить просто. Потрібно якісно його почистити та нагострити при потребі. Проста процедура дозволить користуватися інструментами і надалі. Як повернути металевим речам попередній вигляд, розповідає канал Ідеї для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
На фото садовий інструмент
Фото: скриншот каналу Ідеї для дому

Спочатку потрібно підготувати та роздивитися інструмент та стан його забруднення. Далі на кожен предмет нанести оцет та загорнути у паперовий рушник. Складаємо загорнутий інвентар у пластиковий контейнер та знову щедро обприскуємо оцтом на папір. Залишаємо на 2 години.

На фото садовий інструмент
Фото: скриншот каналу Ідеї для дому

Далі розмотуємо та за допомогою зубної щітки очищуємо залишки іржі з кожного предмета. Тоді кладемо очищений інструмент у контейнер щедро посипаємо содою і додаємо води. Залишаємо на 30 хвилин. Тоді промиваємо чистою водою, витираємо насухо і змащуємо мінеральною оливою. Інструмент готовий до роботи.

На фото садовий інструмент
Фото: скриншот каналу Ідеї для дому
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які 7 садових інструментів знадобляться у господарстві весною. Варто знати, який інвентар допоможе у роботі.