Гнути спину не доведеться: як прибрати бур'ян без прополювання

Сад і город
1 479
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Дієві способи боротьби з бур'янами
Бур'яни можуть принести шкоду. Фото: freepik

Прополювання бур'янів на городі - це справжня мука для садівників

Мабуть, якби займатися садівництвом та городніми роботами можна було без прополювання набридливих бур’янів, то значно більше людей працювали з землею у задоволення. А висмикувати кожну травинку, яка практично на очах виростає знову - такий собі “кайф”. З бур’янів можна зробити чудове підживлення, але для цього його потрібно прибрати з городу.

Існують хороші дієві способи прибрати бур'яни без прополювання. Як саме це робити, щоб зайвий раз не гнути спину, розповідає odinfakt.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щорічна боротьба городників з бур’янами може стати ідеєю написання багатотомної книги. Це випробування, яке потрібно проходити кожного дня, щоб у результаті отримати врожай. Про ефективні способи позбутися бур’янів розповідаємо далі.

Мульчування . Цей спосіб зарекомендував себе, як досить простий та дієвий. Мульча не дає ґрунту пересихати і запобігає проростанню молодих бурʼянів. Потрібно покрити ґрунт шаром мульчі (перепріла солома, тирса, трава, кора дерев, тирса, торф) завтовшки 10-15 см. Це перешкодить проростанню бур’янів. Досить ефективне використання агроволокна або темної плівки.

Народні способи проти бур’янів

  • Розчин оцту 6% з сіллю. Обприскати бур’яни, це сповільнить проростання, але робити це потрібно лише на ділянці на якій не ростуть інші культури;

  • розчин соди із сіллю . Впорається з рослинами, які проростають між плиткою і на доріжках.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися трави між плитками кількома ефективними способами. Адже вона не лише руйнує доріжки, а й має неестетичний вигляд.