Томати виростають покрученими і неапетитними: чому це відбувається

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як виростити гарні помідори
Hochu.ua / Чому томати виростають кривими

Як врятувати врожай помідорів

Ми розповідали, як підгодувати помідори . Тепер ділимось порадами, які дозволять запобігти тому, що плоди томатів виростають кривими.

Це поширена і неприємна проблема: перші плоди на томатах виростають кривими та потворними. Чому це відбувається і як виправити ситуацію, розповідаємо разом із Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причини деформації

  1. Різкі зміни умов вирощування, пересаджування, нестача поживних речовин, перепади температур – все це може стресувати рослину, призводячи до деформації плодів.

  2. Бор – важливий мікроелемент для томатів, який впливає на формування плодів. Його дефіцит може призвести до викривлення та потворності помідорів.

  3. Недостатнє запилення також може негативно впливати на форму плодів.

Що робити з томатами

Важливо створити сприятливі умови: Забезпечте томатам стабільні умови вирощування, уникайте різких змін температури, поливайте й підгодовуйте рослини правильно. Додайте до підживлення для томатів борні добрива. Дотримуйтесь інструкції щодо дозування та частоти внесення. Також можна потрусити квітки томатів вручну, щоб допомогти їм запилитися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці методи не є панацеєю, але можуть допомогти покращити стан ваших томатів. Також ми розповідали про вдале індійське підживлення для огірків.