З цими помилками кавуни не виростуть: які дії городників позбавляють їх урожаю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

тонкощі вирощування кавунів
24 канал / Як виростити смачні кавуни

Тонкощі догляду за кавунами

Ми розповідали, які квіти на ділянці не потребують складного догляду. Тепер поговоримо про помилки, які заважають виростити великі кавуни.

Вирощування кавунів на дачі може бути не лише приємним, але й вдалим, якщо знати деякі секрети. Разом із Ukr.media ділимось поширеними помилками, яких слід уникати, щоб отримати багатий урожай соковитих баштанних. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Неправильне пасинкування

Багато хто помилково вважає, що чим більше пагонів на кавуні, тим більше плодів він дасть. Це не так. Насправді, велика кількість пагонів виснажує рослину, позбавляючи її сил для формування якісних плодів. Залишайте не більше 2-3 пагонів на кущі. 

Збереження всіх зав'язей

Не варто прагнути зберегти всі зав'язі, що з'являються на кавуні. Їх надмірна кількість негативно впливає на ріст та розвиток плодів. Залишайте 3-4 найсильніші та найкраще розташовані зав'язі. Це гарантує, що кавун зможе забезпечити їх достатньою кількістю поживних речовин.

Нехтування добривами

Кавун – культура, яка потребує рясного харчування. Недостатнє внесення добрив негативно впливає на його ріст та плодоношення. Найкраще - ще з осені підготувати ґрунт, внісши комплексні добрива. Навесні доповніть їх азотними підживленнями. Протягом вегетаційного періоду регулярно підгодовуйте кавун мінеральними та органічними добривами, згідно з інструкцією.

Неправильний полив

Кавун любить воду, але надмірний полив може призвести до загнивання коренів та розвитку хвороб. Поливайте його рясно, але нечасто. Оптимально – раз на 7-10 днів, теплою водою вранці або ввечері. Уникайте застою води в ґрунті.

Нехтування прополкою та розпушуванням

Зілля забирає у кавуна вологу та поживні речовини, а також можуть стати джерелом хвороб та шкідників. Прополка та розпушування забезпечить рослинам доступ до кисню та води, а також допоможе зберегти ґрунтову вологу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете уникнути поширених помилок у догляді за кавунами. Також ми розповідали, які добрива не можна змішувати між собою.