Якщо у червні жовтіє листя у огірків, час бити на сполох: поширені причини

Сад і город
1 181
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

розповідаємо, чому листя огірків стає жовтим
Hochu.ua / Чому жовтіє листя огірків

Чому листя стає жовтим

Ми розповідали, які добрива не можна змішувати між собою. Тепер поговоримо про таке поширене явище, як жовтіння листя огірків у червні.

Воно може значно знизити врожай. Щоб врятувати рослини та отримати рясний урожай ароматних та хрустких огірків, важливо правильно визначити причину проблеми та вжити відповідних заходів. Про причини пожовтіння листя розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Несприятливі погодні умови

Погано діють як спека, так і холод. Занадто висока температура (понад +35°C) призводить до того, що рослини не засвоюють поживні речовини, відчуваючи дефіцит азоту та інших елементів живлення. Різке зниження температури (до +15°C) сповільнює ріст огірків, а при +12°C і нижче листя жовтіє, а зав'язі обсипаються.

Неправильний полив

Огірки – вологолюбна культура, і нестача води в ґрунті призводить до пожовтіння листя. Втім, застій води в ґрунті також негативно впливає на рослини, викликаючи гниття коренів та пожовтіння листя.

Нестача поживних речовин

При дефіциті азоту листя жовтіє з країв, поступово стаючи блідо-зеленими. Якщо нестача магнію - жовтіють прожилки листя, а краї стають коричневими. При дефіциті калію краї листя жовтіють і сохнуть, утворюючи згодом буру облямівку.

Хвороби

  • Переноспороз - на листі з'являються жовті плями з маслянистим нальотом, які з часом розростаються та стають коричневими.

  • Антракноз - виникають бурі плями з жовтою облямівкою, які згодом розростаються та зливаються, листя в'яне та сохне.

  • Сонячний опік - у спекотну погоду листя огірків можуть отримати опіки від сонячного проміння, що призводить до їх пожовтіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам’ятайте про ці причини і ліквідовуйте їх, щоб огірки росли здоровими і радували урожаєм. Також ми розповідали, які квіти на ділянці потребують мінімум зусиль.