Зникне миттєво і назавжди: ТОП-3 способи позбутися плюща на городі

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як боротися з плющем
Боротьба з плющем біля дому. Фото створене за допомогою ШІ, Хочу!

Плющ може становити небезпеку через руйнівне коріння

Досить часто люди висаджують плющ біля будинку, щоб створити тінь та затишок. Однак коріння плюща може руйнувати фундамент, дах та стіни, а у його густих зарослях знаходять собі притулок комахи та гризуни. Раніше ми говорили, як прибрати бур’яни без прополювання, а зараз розповімо про способи боротьби з плющем.

Існує кілька способів для боротьби з плющем біля будинку. Про найбільше ефективні з них, розповідає poradbook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Народні методи

Це найбільш екологічний та безпечний спосіб. Потрібно зробити розчин: на 10 л води додати 200 г солі та щедро полити ним рослини. Найкраще це робити навесні, коли плющ ще маленький і лише починає набирати силу. Також добре діє поливання плюща окропом, але робити це потрібно кілька днів поспіль.

Механічний спосіб

Для цього способу потрібно докласти значних зусиль, адже доведеться викопати все коріння, навіть найглибше та витягнути усі пагони.

Хімічний спосіб

Це передбачає застосування спеціальних хімічних засобів. Гербіциди видалять рослину повністю, але можуть бути небезпечні для навколишнього середовища. Діяти потрібно у рукавичках та з застосуванням правил особистої безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найкращі способи боротьби з травою між тротуарною плиткою. Адже вона не лише має неестетичний вигляд, а й руйнує доріжку.