Шпаргалка для дачників: що ще можна посадити у червні 2024

Сад і город
1 104
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

що посадити у червні
ШІ / Що можна встигнути посадити

Список овочів та культур

Ми розповідали, як правильно обрізати томати. Тепер ділимось переліком культур, які варто встигнути посадити у червні 2024.

Хоч червень вже й настав, посів овочів на городі ще не завершений! Адже у різних овочевих культур терміни дозрівання та призначення відрізняються, тому й садити їх рекомендується в різний час. Разом зі “Школою Життя” розповідаємо, що можна посіяти у червні, щоб отримати щедрий урожай до осені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ріпа та редька

Ці коренеплоди, які вирощують для зимового зберігання, добре себе почувають у червневому ґрунті. Завдяки різноманіттю ранніх та пізніх сортів, ви можете обирати час посіву, який найкраще відповідає вашим потребам.

Зелень

Протягом усього літа, а особливо у червні, можна активно сіяти салат, редиску, шпинат, крес-салат, кріп та інші культури, призначені на зелень. Як для моментального вживання так і для заготовок. 

Спаржева квасоля та горох

На початку червня саме час сіяти ці смачні та корисні культури. Їх дозрівання триває 30-50 днів, залежно від сорту, тому ви ще встигнете поласувати свіжими плодами.

Морква та буряк

Посів цих культур можна проводити до 15 червня. Навіть пізні сорти встигнуть вирости та дозріти до осені.

Огірки

До 15 числа ще можна висаджувати огірки на грядку. Їх можна сіяти як сухим насінням, так і розсадою, вирощеною на підвіконні.

Крім перерахованих вище культур, у червні можна також сіяти

  • Кабачки та патисони

  • Ранні сорти кукурудзи

  • Соняшники

  • Гарбузи

  • Петрушку

  • Спаржу

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що обираючи насіння, важливо звертати увагу на терміни дозрівання, які зазвичай вказуються на упаковках. Також ми розповідали, чим підживити “ліниві” огірки.