Коли вперше підгортати картоплю? Сигнал подасть сама рослина

Сад і город
648
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли вперше підгортати картоплю
Перше підгортангня картоплі. Фото: Хочу!

Перше підгортання надзвичайно важливе для росту і багатьох плодів

Від ранньої весни до пізньої осені на городі завжди знайдеться робота. Підготовка ґрунту, висадка розсади, догляд, підживлення та звичайно, огортання картоплі. А ще ми забули про виснажливу боротьбу з бур’янами та шкідниками, які зазіхають на рослини.

Найлегший спосіб огортання картоплі - причепити до культиватора підгортник. А при відсутності, на поміч прийде сапка та руки. Головне, знати, коли саме потрібно вперше підгорнути картоплю, адже це впливає на майбутній врожай, розповідає noviydoctor.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай люди використовують найпоширеніший класичний спосіб - картопля сходить, виростає на 15-20 см, а тоді підгортається. Тоді на стеблах картоплі з’явиться якнайбільше столонів. Підгортання робиться для того, щоб отримати великий врожай коштом формування довгого підземного стебла картоплі, внаслідок його раннього підгортання.

Найкраще підгортати картоплю рано, таким способом. Потрібно дочекатися коли з’явиться хоча б один лист на поверхні землі. Це стане своєрідним сигналом, що пора підгортати.

Друге підгортання проводиться через тиждень і рослини мульчуються травою Це також допомагає скоротити кількість колорадського жука.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найкращий спосіб від колорадського жука. Зробіть так, і жодного шкідника ви більше не побачите.