Достатньо одного разу, щоб все зіпсувати і лишитись без врожаю: якою водою категорично заборонено поливати огірки

Сад і город
1 482
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правильний полив огірків влітку: чи можна поливати огірки холодною водою
Білі огріки. Фото: Хочу!

Запам'ятайте про це раз і назавжди

На дворі — середини червня, а отже найбільш умілі дачники вже насолоджуються домашніми огірочками! 😋 Якщо хочете якомога скоріше до них доєднатися, варто придивитися до наших порад щодо правильної підгодівлі “лінивих” огірків , які не хочуть давати зав’язі, а також щодо “чорного списку” добрив для зеленців, через які на врожай сподіватися марно 😔

Але й це не всі наші секрети! Усі бувалі дачники добре знають, наскільки важливо обрати правильну воду для поливу огірків влітку. Без цього — ніяк.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Полив огірків холодною водою — що буде?

Якщо ви випадково (чи навмисне) полили грядку з огірками холодною водою, це дуже погано. Річ у тім, що всього одного неправильного поливу вистачить, аби значно погіршити врожайність культури чи навіть погубити кущі. І тут є два варіанти: або рослина взагалі перестане плодоносити, або даватиме покручені гіркі плоди. Крім того, огірки, які поливаються холодною водою, більш вразливі до різних захворювань.

Яка вода має бути для поливу огірків у відкритому ґрунті

Для поливання огірків завжди обирайте теплу відстояну воду. Ідеальна температура для поливу огірків — не нижче за +25…+30 градусів. Це оптимальний варіант для рослини, щоб вона гарно росла та розвивалась. Найкраще просто набирати воду у велику бочку, відра чи інші ємності та залишати влітку на сонечку на цілий день — до вечора вода добре прогріється та “настоїться”. Підійде і дощова вода 😉

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А що ще треба зробити при вирощуванні огірків, щоб вони не гірчили, ми розповідали тут. З нашими порадами будете мати найсмачніший урожай аж до самих заморозків !