Залишитесь без урожаю: заборонені добрива для огірків

Сад і город
526
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

огірки на городі
Zaxid.net / Ці добрива лише нашкодять

Не варто вносити їх, якщо не хочете собі нашкодити

Ми розповідали, коли сіяти кабачки у 2024 році. Тепер розповідаємо про тонкощі вирощування ще однієї важливої культури, популярної серед дачників - а саме огірків.

Є кілька видів добрив, яких слід уникати при вирощуванні цих овочів. Вони легко можуть залишити вас без урожаю. Разом із порталом “На ПЕНСІЇ” розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Свіжий гній

Цей засіб може бути занадто агресивним для ніжного коріння огірків. Він призводить до опіків або пошкоджень рослини. А ще це підживлення може містити патогени та шкідливі організми. 

Нашатирний спирт

Використання нашатирного спирту може спричинити активне зростання зеленої маси, а не плодів. Його потрібно використовувати з обережністю, а ще краще - взагалі виключити з переліку.

Розчин йоду

Позитивно вплине на зростання огірків, однак використовувати його все одно не варто. Цей розчин може зробити огірки гіркуватими на смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що варто використовувати, то це органічні добрива, такі як компост, біогумус, зола. Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити здорові та смачні огірки. Також ми розповідали, що варто додати у субстрат для розсади.