Копійчаний засіб з вашої кухні забезпечить вам щедрий врожай малини: чим підживити кущі

Сад і город
1 571
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як підживити малину вівсянкою
24 канал / Цінне добриво для малини

Секрети рясного врожаю малини

Ми розповідали, як підживити баклажани в теплиці. Тепер ділимось секретами добрива для малини.

Догляд за малиною включає не лише полив та прополювання, але й підживлення. Один з незвичайних, але дієвих методів підживлення – використання вівсяної каші. Детально розповіли на woman24.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому вівсянка корисна для малини?

  • Вівсянка містить вітаміни групи B, РР, E, K, а також магній, крохмаль та глюкозу. Ці речовини сприяють кращому росту та розвитку кущів, роблять ягоди більшими, солодшими та сприяють їх ранньому дозріванню.

  • Вівсяна каша, розкладаючись у ґрунті, покращує його структуру, роблячи більш пухким та вологоємним. Це, в свою чергу, сприяє кращому засвоєнню поживних речовин коренями малини.

Існує два основних способи використання вівсяної каші для підживлення малини. Це подрібнені пластівці та настій з них.

Подрібнені пластівці

Подрібніть вівсяні пластівці в блендері або вручну. Рівномірно розсипте подрібнену кашу по ґрунту навколо кущів малини. Злегка розпушіть ґрунт граблями, щоб вівсянка краще контактувала з коренями.

Настій з вівсяних пластівців

Залийте 200 г вівсяних пластівців 10 л теплої води. Настоюйте протягом 5 днів, періодично помішуючи. Перед використанням розбавте настій чистою водою в пропорції 1:5. Поливайте малину настоєм з вівсяних пластівців під корінь, уникаючи попадання на листя та стебла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підживлення малини вівсяною кашею – простий, доступний та екологічно чистий метод. Також ми розповідали, як прогнати попелицю з саду.