Чим врятувати помідори, якщо постійно йдуть дощі: захистіть врожай від фітофтори

Сад і город
643
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чим обробити помідори
Кропіння томатів після дощу. Фото з відкритих джерел

Спосіб, який врятує помідори при постійних дощах

Помідори досить вибагливі рослини і надзвичайно обожнюють сонце. Але, якщо у вашому регіоні постійно ідуть затяжні дощі та сонячні промені не приносять радість своєю появою - не хвилюйтеся. Існує відмінний спосіб врятувати томати від фітофтори.

Після дощу помідори починають вкриватися чорними плямами та гнити. Щоб мати можливість насолодитися смачними плодами, потрібно знати, чим покропити їх, щоб врятувати, розповідає Моя дача, сад, город.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фітофтора - це дуже небезпечна хвороба. Вона може знищити всі помідори та картоплю, особливо коли підвищена вологість у період дощів. Якщо ви хвилюєтеся, що ваші помідори захворіють на фітофтору під час частих опадів, найкраще обробити їх Ревусом, яким можна кропити томати, картоплю і цибулю. Він безпечний для рослин, бджіл та людей.

Якщо ви надаєте перевагу народним способам - чудово захищає від фітофтори соляний розчин. Для цього у відрі з 10 л води потрібно розвести 200 г солі та добре розмішати. Ретельно обприскайте всі листочки, такий розчин створить захисну плівку, яка не дасть розповсюдитися інфекції.

Часниковий розчин також гарно допоможе зберегти врожай. Для цього способу знадобиться склянка часнику, який потрібно подавити на часникодавці чи дрібно нарізати. Заливаємо часник 10 л води і лишаємо настоюватися на добу. До розчину додаємо 2 г марганцівки та кропимо рослини. Такий спосіб треба застосовувати раз на 15 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим потрібно обробити грядку після помідорів, які були уражені фітофторозом. Це допоможе уникнути розповсюдження грибка у наступному році.