Кущі будуть родити відрами: як правильно доглядати за помідорами

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

помідори на кущі
Створено за допомогою ШІ / Врожай буде королівським

Все залежить від кількох простих тонкощів

Багато людей мріють про рясний урожай великих та соковитих помідорів. На жаль, не всім це вдається. Багато що залежить від вибору сорту - ми розповідали про переваги високих та низьких сортів . Тепер розповідаємо, чому у одних городників томати ростуть дрібними та нездоровими, а в інших – великими та красивими.

Є кілька секретів успішного вирощування помідорів, що відомі досвідченим дачникам. Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний підбір насіння та час посіву

Сіяти насіння слід на початку березня, щоб розсада була міцною та здоровою. Варто використовувати фітолампи, щоб уникнути розтягування паростків. Важливо, щоб міжвузля були короткими.

Пікірування та перевалка розсади

Не варто сіяти томати надто густо, щоб уникнути розтягування паростків через нестачу харчування та світла. Після появи двох справжніх листків розсаду слід пікірувати - це запорука щедрого врожаю.

Пасинкування та обрізання листя

Слід регулярно проводити пасинкування - це чудова профілактика зайвому споживанню енергії кущем. Також варто обрізати нижнє листя, щоб забезпечити гарну вентиляцію та освітлення куща.

Як доглядати

Варто регулярно підгодовувати томати натуральними добривами, такими як молочна сироватка, зола, дріжджі та інші. Поливати кущі слід теплою водою, а підживлення проводити відповідно до фаз росту рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вирощування томатів – це не складно, але потребує трохи уваги та турботи. Завдяки правильному догляду ви можете отримати рясний урожай великих та соковитих плодів. Також ми розповідали, яку одну рослину варто посадити біля томатів , щоб забезпечити гарний урожай.