Не кладіть цього в лунку при посадці картоплі, бо виросте дрібна як горох

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Заборонені добрива при висадці картоплі: 2 головні вороги великого врожаю
Чим не можна удобрювати картоплю при посадці. Фото: Хочу!

Поширена помилка серед дачників псує все

Під час висадки картоплі багато дачників намагаються зробити все, щоб захистити її від шкідників та забезпечити собі максимальний врожай. Та іноді ці спроби не просто виявляються марними, а дають зворотний ефект. У чому припускаються помилки навіть досвідчені дачники, розповідаємо далі.

Багато хто додає в лунку до картоплі при посадці різні речовини та всілякі продукти. Це, на думку городника, має допомогти бульбі набратися поживних речовин і швидше вирости, причому дуже великою. Однак далеко не всі поради з інтернету слід сприймати за чисту монету — деякі з них тільки нашкодять, передає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Наприклад, погано себе зарекомендував деревний попіл, який вносять у лунку до картоплі при висадці. Додавати його не слід у жодному разі, інакше плоди будуть розміром з горошини, попри всі старання. Річ у тім, що в попелі дуже багато кальцію. “Наїдаючись” ним, картопля не вбиратиме з землі достатню кількість калію і, як наслідок, не набиратиме ваги та об’єму. А якщо ґрунт лужний, то ситуація з врожаєм буде ще гіршою.

Така ж ситуація і зі свіжим гноєм. Якщо покладете його в лунку до картоплі, то наростите купу бадилля на картоплині, тоді як самі бульби будуть дрібненькими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А яких помилок припускаються дачники протягом літа, розповідаємо у цій статті. Через них картопля також буде дрібною і не дуже якісною.