Які сорти картоплі не варто садити в Україні: вирощувати її буде дуже тяжко

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Погані соорти картоплі для вирощування в Україні: таких лише 2
Які сорти картоплі не варто садити на городі. Фото: Хочу!

Таких лише два

Жоден дачник не може обійтися без висаджування на своїй ділянці огірків і картоплі. Обидві культури, хоч і здаються геть невибагливими, потребують багато уваги та старань. А ще важливо знати перед посадкою, чи підходить певний сорт для нашого регіону. Раніше ми розповідали про ТОП-3 сорти огірків, які можна висіювати пізніше за решту, а тепер розкажемо про сорти картоплі, які в Україні буде досить тяжко виростити.

Таких сорти всього два — про них розповідає rbc.ua . Радимо ознайомитися з їхніми особливостями, щоб потім не довелося жалкувати про даремно витрачені кошти та зусилля.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що треба знати про сорти картоплі

Усі сорти картоплі поділяються на ранні, середньостиглі та пізньостиглі. Ті, хто займається вирощуванням бульби вже не один рік, добре знає, що садити варто всі три види — молоду картоплю з’їсте ще влітку, а решту закладете на тривале зберігання на зиму.

Ранні сорти зазвичай дають великий врожай, однак погано зберігаються. Зате картопля дозріває досить швидко — копати її можна вже за 40-50 днів, тому можна за сезон встигнути посадити таку сортову картоплю навіть двічі.

Які сорти картоплі не варто садити в Україні

Найперша порада: не садіть на ділянці ту картоплю, яка минулого року погано вродила. Якщо певний сорт у вас росте погано, краще повторно ним поле не засаджувати, а обрати якісь нові сорти. Але й з цим потрібно бути максимально обережними: є 2 сорти, які у нашому регіоні ростуть погано:

  1. ❌ “Загадка” — ранній сорт, призначений для універсального застосування. На смак ця картопля хороша, але бульба не особливо стійка проти низки хвороб (зокрема, альтернаріозу, фітофторозу та сухої фузаріозної гнилі).

  2. ❌ “Невська стандарт” — середньоранній сорт, який дає гарний врожай, і має чудовий смак. Однак для тривалого зберігання вона зовсім не годиться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також радимо дізнатися про найкращі сорти картоплі, які дають великий врожай і вимагають мінімального догляду. Цей список вам точно сподобається!