Найкращі сорти картоплі: з ними урожай буде шаленим

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які гібридні сорти огірків слід обирати у 2024 році. Тепер ділимось порадами, які дозволять врахувати всі деталі та обрати найкращу картоплю для нового садівничого сезону.

Вибір кращого сорту картоплі для вашого городу може здатися складним завданням. Є чимало доступних варіантів. Разом із порталом “Главред” розповідаємо, як обрати той, що підійде саме вам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Врахуйте свої потреби

Визначтесь, ви шукаєте картоплю для пюре, смаження або запікання? Різні сорти мають різні текстури та смакові якості. А ще деякі сорти дають більший урожай, ніж інші.

Ще один фактор - стійкість до хвороб. Деякі сорти картоплі більш стійкі до поширених захворювань, таких як фітофтороз. А ще не всі сорти довго і якісно зберігаються, тому картоплю варто обирати з розрахунку, чи плануєте ви закладати її на зберігання.

Популярні сорти картоплі в Україні

Тірас

Це ранній сорт з рожевою шкіркою та біло-молочною м'якоттю. Така кратопля добре розварюється.

Синьоочка

Дуже старий та популярний серед дачників сорт з рожево-фіолетовою шкіркою та біло-молочною м'якоттю. Він не підходить для тривалого зберігання.

За дозріванням:

Дуже ранні: "Імпала", "Лідер", "Скороспілка", "Рів'єра" (урожай через 45 днів).

Ранні: "Синьоочка", "Беллароза", "Імпала", "Орла", "Сенсейшен", "Санте", "Метеор" (дозрівають трохи довше).

Середньоранні: "Каменський", "Торнадо", "Крістіна", "Інфініті", "Есмі", "Любава", "Ред Леді", "Кармен", "Ароза", "Колетте", "Тріумф", "Констанс", "Гулівер" (дозрівають за 60 днів).

Традиційні білі сорти: "Гурман", "Аметист" (дозрівають через 75-85 днів).

Обираючи сорт, почитайте відгуки про різні сорти картоплі. За можливості, поговоріть з іншими садівниками у вашому регіоні, щоб дізнатися, які сорти добре ростуть у вашому кліматі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зверніть увагу на свої потреби, проведіть дослідження та виберіть сорти, які відповідають вашим потребам і умовам вашого городу. Також ми розповідали про дуже вдалий сорт томатів .