Як "напоїти" домашні квіти, якщо зібралися у відпустку: так вазони проживуть 7-10 днів

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як поливати квіти під час відпустки
Дистанційний полив вазонів. Фото: livelyroot.com

При плануванні відпустки потрібно забезпечити полив вазонів на час вашої відсутності

Валіза зібрана, білети і документи у кишені та настрій на відпочинок налаштований. Але чи не забули ви про домашні горщики з вазонами, які просто не переживуть вашої відсутності?Важливо знати не лише правильний час поливу, а й забезпечити це на період відпочинку. Існує чудовий спосіб допомогти квітам і рослинам дочекатися власників у повному порядку.

Звичайно, якщо під вазони у вас виділена спеціальна кімната, такий спосіб буде злегка проблематичний, а для невеликої кількості горщиків - як раз. Як забезпечити полив вазонів на період відсутності, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для цього способу вам знадобляться глибокі металеві чи скляні деки для випікання. Налийте у деко воду та поставте вазони, вода має доходити на 5-10 см від дна дека. Таким чином рослини поглинатимуть воду при потребі і цілком дочекаються вашого повернення.

Якщо ви їдете лише на кілька днів, можна організувати крапельний полив. Для цього потрібно взяти літрову пластикову пляшку. Нагрійте вилку на вогні і зробіть носик у кришечці з маленьким отвором. Наповніть пляшку водою, закрутіть кришку, переверніть і прив’яжіть до неї тонку дощечку чи палку, яку встроміть у вазон так, щоб носик кришки не впирався у землю. Так вода скапуватиме по 1 краплі у кілька секунд і напуватиме рослину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як організувати полив “дистанційно” за допомогою шпагату. Можливо цей спосіб підійде для вас значно краще.