Заощадить дачникам купу сил: елементарний автоматичний полив, який робиться за копійки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

пластикові пляшки
Вікна / Чудовий спосіб використати пляшки

Простий крапельний полив

Ми розповідали, яке важливе підживлення потрібно дати огіркам. Тепер ділимось лайфхаком, який виручає лінивих дачників.

Краплинний полив – це чудовий спосіб зволожити ваші рослини без витрачання зайвого часу та води. Він економить ресурси, забезпечує точне надходження води до коріння та зменшує ризик виникнення захворювань. Разом з порталом “Школа Життя” розповідаємо, як зробити систему крапельного поливу з підручних матеріалів, таких як пластикові пляшки та ватні палички.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переваги крапельного поливу

Вам не потрібно годинами поливати рослини з лійки. Краплинний полив зволожує коріння, не мочить листя та плоди, що зменшує ризик виникнення опіків, гниття та грибкових захворювань. Вода подається безпосередньо до коріння, тому ви використовуєте її значно менше, ніж при традиційному поливі.

Як організувати крапельний полив

  1. Знадобляться лише пластикові пляшки об'ємом 5 літрів та ватні палички. Розріжте ватні палички навпіл. Відріжте верхню частину пляшок.

  2. У нижній частині кожної пляшки зробіть маленький отвір. Вставте в отвір ватну паличку. Наповніть пляшки водою.

  3. Щоб відрегулювати інтенсивність поливу, трохи змініть положення ватної палички в пляшці. Поставте пляшки біля рослин так, щоб ватні палички були спрямовані на їхні стовбури.

  4. Цей метод крапельного поливу підходить для невеликих рослин або розсади. Для більших рослин або на великих площах вам може знадобитися більш складна система.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зробити систему крапельного поливу з підручних матеріалів дуже просто. Також ми розповідали про важливий бур’ян, який можна застосувати на городі.