Обов'язково дайте це у липні для цибулі: запасу врожаю вистачить на цілий рік

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Підгодівля цибулі у липні
Добриво для цибулі. Фото: dim.novyny.live

Правильне добриво допоможе збільшити врожай

Більшість городників думає, що для гарного врожаю цибулі достатньо лише раз підгодувати, підгортати і поливати її. Але потрібно знати, що у липні також важливо допомогти рослинам правильним добривом , щоб забезпечити собі гарний врожай.

Одним з найкращих добрив для цибулі у липні є звичайна зола. Як правильно вносити її та для чого це робити, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зола має багато калію та фосфору, які так необхідні цибулі під час росту. Також підгодівля важлива, щоб формувалися великі плоди і попереджує гниття у землі. Додавання золи і полив марганцівкою забезпечать тривале зберігання цибулі після збору врожаю.

Що потрібно для розчину

  • зола - 200 г;

  • окріп - 10 л.

▫️Усі інгредієнти змішуємо між собою і даємо настоятися 2-3 дні, після чого поливаємо грядки з цибулею. Використовувати таке добриво варто не більше 3 разів за сезон, але не пізніше 2 тижнів до збору врожаю.

Багато городників використовують для підгодівлі розчин марганцівки, вважається, що цей спосіб є більш екологічним. Але зауважте, що на відро з 10 л води потрібно додати лише 2-3 крупинки, щоб вода була злегка рожевою. Такий полив насичує рослини потрібними речовинами та забезпечує захист від різних захворювань.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали , які сусіди найкращі для цибулі . Адже не усі знають, що часник поряд садити не можна.