Зупинити розростання малини: що посадити поряд зі смачною "загарбницею"

Сад і город
679
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила висадки малини
Малинник. Фото: harbuz.info

Малина може розростатися дуже швидкими темпами

Малина дуже смачна, корисна і має багато вітамінів. Але потрібно вміти доглядати і посадити її так, щоб через кілька років вона не зайняла все місце, відведене під рослини.

Напевно ви неодноразово зіштовхувалися з таким явищем, посадили 3-4 пагони, а на наступний рік їх вже кілька десятків. Тому радимо вивчити, що садити поряд з ягодою, щоб уникнути розростання, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Квасоля

Малина не дуже любить таке сусідство, тому тримається якнайдалі від квасолі - як звичайної, так і спаржевої. Малина не виносить запаху квасолі, а на її корінцях живуть бактерії, які насичують ґрунт азотом, який перешкоджає та зупиняє розростання малинника - змушує максимально нарощувати зелену масу, а не коріння.

Щавель

Малина не вміє налагодити "стосунки" зі щавлем - він виділяє речовини, які перешкоджають розростанню коренів чагарнику. Саме тому радять висаджувати щавель по периметру малинника. Садити щавель потрібно густою смугою - не менше, як пів метра завширшки, створити такий собі своєрідний кордон на варті інших рослин.

Метлюг

Це бур’ян, який росте лише рік. У нього сильно розвинене коріння, яке надзвичайно ефективно стримує пагони малини, адже перетягує на себе речовини, які потрібні для розвитку кореневих відгалужень чагарнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, я ке добриво потрібно внести під малину, щоб отримати величезні ягоди. З таким підживленням врожай буде неймовірним.