Як поливати город влітку, щоб рослини не загинули: названо головну помилку, якої припускаються практично всі (ВІДЕО)

Сад і город
1 062
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як не можна поливати рослини - головне правило
Як поливати город у спеку. Фото: poliv.dp.ua

Одне "золоте" правило допоможе все зробити правильно

Влітку, коли на вулиці шалена спека, дуже важливо не забувати про регулярний та правильний полив рослин на городі. Раніше ми розповідали, коли найкраще поливати городину, щоб їй не нашкодити, а тепер хотіли б звернути вашу увагу на те, як саме проводити полив у літню пору.

Чим вища температура повітря і чим довше не було опадів, тим обережнішими повинні ви повинні бути з поливом рослин. Багато людей кидаються виливати під рослини цілі відра води, роблячи при цьому шкоду. Як саме потрібно поливати городину, щоб культури не загинули від ваших старань, розповідає та показує у TikTok досвідчений садівник-городник @garden2table.australia.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

За його словами, під час поливу категорично забороняється розпилювати воду на листя рослин. У більшості випадків це призводить до сонячних опіків у рослини, навіть якщо ідеться про ранковий полив — крапельки води у такому випадку стають своєрідними мінілінзами, проходячи крізь які сонячні промені палитимуть ще сильніше.

Саме тому, щоб не нашкодити рослинам при поливі, потрібно поливати їх під корінь, спрямовуючи струмені води на землю навколо рослини. Листя рослин повинно залишатися сухим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що для поливу огірків та помідорів існують окремі правила поливу. Від цього безпосередньо залежить, наскільки хорошим буде врожай і чи буде він взагалі.