Безкоштовне добриво, якому зрадіє весь город: секрет використання дачного непотребу

Сад і город
548
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Трав'яний настій для підгодівлі рослин: як приготувати. Фото: paralleli.if.ua

Найкращий натуральний засіб, подарований нам самою природою

Якщо ви, як і багато інших дачників, вважаєте, що домогтися хорошого врожаю без внесення підживлень просто неможливо, то радимо придивитися не тільки до промислових препаратів, але й до народних рецептів, перевірених часом. Вони також показують високу ефективність, але при цьому потребують мінімальних фінансових витрат.

Більш того, як передає телеграм-канал “СОДа”, існують навіть засоби, ціна яких рівна нулю. Про один із таких ми й розповімо сьогодні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Безкоштовне добриво, яке допоможе на городі краще за хімію

Багато досвідчених дачників уже перевірили цей метод і переконалися, наскільки хороший ефект може дати звичайний трав’яний настій. Практично всі культури, які вирощують в Україні більшість дачників-городників, чудово відгукуються на таке підживлення.

Для приготування підгодівлі для рослин з трав’яного настою нам потрібні звичайні бур’яни, яких влітку повно. Щоправда, є одна умова: вони повинні бути без насіння!

Збираємо різні будяки та бур’яни і дрібнимо їх, тоді перекладаємо у бочку, заповнивши її на 2/3 від об’єму. Заливаємо все водою та лишаємо бродити на сонці приблизно на 7 днів.

До речі, посилити процес бродіння і добитися ще кращого ефекту від трав’яного настою можна, додавши трохи гною: на 50 л беремо 1-2 кг.

Через тиждень можна починати використовувати настій. Для цього його слід розбавити водою у пропорції 1:5 (де 1 - це настій з трав, а 5 - вода).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про підживлення з яєчні шкарлупи. На жаль, далеко не всі рослини його люблять та однаково добре реагують на внесення такої підгодівлі. Корисним списком ділимося у цій статті.